CORONADOSSIER: Lees hier actuele informatie over het nieuwe coronavirus (COVID-19)

Beperk commerciële schade door coronavirus

Check op kwetsbaarheid

Volgens de organisatie is het van belang uw productie- en het in- en verkoopproces te checken op mogelijke kwetsbaarheid voor het coronavirus. U kunt denken aan schaarste van producten, personeel en vervoer, of aan het afsluiten van en oponthoud bij grenzen of bepaalde gebieden. Denk ook aan insolventie, toenemende kosten en schommelende wisselkoersen.

Controleer contracten

Controleer bestaande en nieuw af te sluiten contracten waarvan de uitvoering mogelijk beïnvloed wordt door het coronavirus. Wat is er bijvoorbeeld bepaald over het niet nakomen van afspraken en mogelijke boetes? Check ook de algemene voorwaarden en andere relevante contractuele afspraken.

Overmacht?

Check of er uitzonderingen zijn bij overmacht en wat onder overmacht wordt verstaan. Zo niet, dan zal er worden teruggevallen op toepasselijk recht.

Alternatieven?

Overweeg alternatieven als het nakomen van contracten onmogelijk blijkt. Overweeg alternatief transport en alternatieve routes of producten. Houd hierbij uw belang in het achterhoofd en voorkom bijvoorbeeld dat een klein probleem aanleiding kan geven de complete order te annuleren.

Contact met klant

Overleg met uw afnemer over problemen of aanpassing van de afspraken. Informeer uw klant over vertragingen.

Wat bij schade?

Check bij schade of en hoe u deze kunt verhalen op uw verzekeraar, zo adviseert Evofenedex. Neem contact op met uw verzekeraar bij schade of dreigende schade.

Heeft u vragen over het beperken van de commerciële schade door het coronavirus, neem dan contact met ons op.

Bron: SRA – Publicatiedatum: 04-03-2020

Neem contact met ons op

Wil je vrijblijvend een afspraak maken of heb je een vraag? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×