CORONADOSSIER: Lees hier actuele informatie over het nieuwe coronavirus (COVID-19)

Gratis loopbaanadvies vanwege corona

Corona

Vanwege corona zijn al veel banen verloren gegaan en is het nog maar de vraag of deze ooit terugkomen. Wie dit niet wil afwachten, kan misschien beter ander werk zoeken of zich laten omscholen. De overheid heeft voor advies geld beschikbaar gesteld met het crisisprogramma ‘NL leert door’.

Loopbaanadvies

Met name degenen die twijfelen, hebben wellicht behoefte aan een loopbaanadvies van een professional. Vanwege corona is een dergelijk advies nu gratis. Het advies heeft als doel om zicht te krijgen op de kansen op de arbeidsmarkt en inzicht in persoonlijke ontwikkeling. Ook wordt geadviseerd bij de keuze van mogelijke (om)scholing en tips bij het zoeken en solliciteren naar werk.

Let op!Als u als werkgever de tegemoetkoming NOW 2.0 heeft aangevraagd of nog gaat aanvragen, bent u verplicht uw werknemers te stimuleren een ontwikkeladvies aan te vragen of scholing te volgen voor behoud van werk.

Hoe krijg ik een loopbaanadvies?

Het verkrijgen van een kosteloos loopbaanadvies is vrij eenvoudig. Iedereen vanaf 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd kan er een beroep op doen. U kunt zelf een loopbaanadviseur uitzoeken, desgewenst iemand die dichtbij gevestigd is. U maakt zelf een afspraak en de adviseur regelt de administratie.

Hoe vind ik een adviseur?

Via de site hoewerktnederland.nl kunt u makkelijk een erkend adviseur vinden. Van belang is vooraf te informeren of deze meedoet aan ‘NL leert door’. Op de site treft u ook links aan naar erkende brancheorganisaties van loopbaanadviseurs.

Wij willen u graag goed informeren. Mocht u daarom nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op

Bron: SRA – Publicatiedatum: 25-08-2020

Neem contact met ons op

Wil je vrijblijvend een afspraak maken of heb je een vraag? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×